Optrekkend Vocht

Er zijn verschillende oorzaken voor optrekkend vocht. U lost uw probleem niet op door de vochtplekken aan het oog te onttrekken; bijvoorbeeld door een houten wandje tegen de muur te timmeren. Het aantasten van de muur zal doorgaan. Laat onze specialisten een vakkundig oordeel vellen en het probleem voor u oplossen.

Het Kiesol systeem

Hartog Afdichtingssystemen kan de oorzaak van het optrekkend vocht achterhalen en een passende oplossing voorstellen. Die kan bijvoorbeeld bestaan uit het aanbrengen van een ‘kiezellaag’ in de muur. Via gaten in de muur wordt een chemische stof geïnjecteerd. Zo vormt zich een vochtscherm in de muur waardoor vocht niet meer kan optrekken. In sommige gevallen wordt ook pasta of gietrubber toegepast.

Volzuigen

Bouwmaterialen – ook stenen – die in contact staan met vochtige grond of water, nemen vocht op. Dit wordt capillaire werking genoemd.

Een stenen muur kan zich op deze manier ‘volzuigen’, met alle gevolgen van dien: bijvoorbeeld aangetast stucwerk, schimmels, zoutopbloeiingen, hogere energiekosten, een muffe lucht en een ongezond leefklimaat.

Contact

Heeft u een vraag, of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op (tussen 8.00 en 17.00 uur)

Wij zijn gevestigd op Bedrijventerrein Haarbrug-Noord in Bunschoten-Spakenburg.
Ons adres

Handelsweg 4
3751 LR Bunschoten-Spakenburg

U kunt ons natuurlijk ook mailen. Stuur uw mail info@afdichtingssystemen.nl. Wij beantwoorden uw mail binnen twee werkdagen.

Of vul onderstaand formulier in